Gietijzer

Wij ontwikkelen en produceren producten van gietijzer voor verschillende toepassingen. Of het nu gaat om een eindproduct of een halffabricaat: SN Cast Iron maakt het. Onze klanten bevinden zich veelal in de industriële sector. We maken dan ook vaak producten als motorbehuizingen, machine-onderdelen, of bijvoorbeeld assen van windmolens. U vraagt, wij gieten.

Gietstukken op maat

Voor maatwerk zijn wij de ideale partner. Of het nu gaat om een volledig nieuw te ontwikkelen product of om een gietstuk waar u bijvoorbeeld al een tekening van heeft. Door onze ervaring weten wij altijd het beste resultaat te bereiken. Uiteraard bespreken we met u welk soort gietijzer het meest geschikt is voor het product dat u voor ogen heeft. Met de keuze voor Lamellair, nodulair of ADI gietijzer is, kunnen wij u helpen. Voor industriële toepassingen wordt meestal nodulair gietijzer gebruikt vanwege de goede mechanische eigenschappen: het heeft een hoge slijtweerstand en druksterkte. Ideaal voor onder andere belastende en bewegende onderdelen.

Voordelen van gietijzer

Gietijzer is een in vormen gegoten legering van ijzer, koolstof mangaan en silicium. We maken het door ruw ijzer samen met cokes (kooks) en kalk om te smelten in een koepel-, inductie- of trommeloven. Vervolgens wordt het vloeibare ijzer in vorm (vaak van vormzand) gegoten en het gietstuk is klaar. Het voordeel van gietijzer ten opzichte van gietstaal is dat gietijzer beter gegoten kan worden. Het is vloeibaarder dan gietstaal bij hoge temperaturen. Hierdoor valt het beter in de vorm waardoor een gladder eindproduct ontstaat. Nabewerking is bovendien in mindere mate nodig.

Gietijzer onderdeel baggerindustrie

Er zijn veel verschillende toepassingen van gietijzer mogelijk. Hier ziet u enkele nog onbewerkte onderdelen die net gegoten zijn.  

Ervaren ijzergieter

Als u kiest voor SN Cast Iron, kiest u voor ervaren ijzergieters met passie voor hun vak. Eigenaar Stef Nas heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het ontwikkelen en produceren van producten van gegoten ijzer. Elke schakel binnen SN Cast Iron is zich er van bewust dat passie samen gaat met kwaliteit. Zo ontwikkelt elk individu binnen SN Cast Iron zich iedere dag weer. Het team is daardoor zo sterk als ijzer.

Meer informatie

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Uiteraard bent u ook van harte welkom in Ulft.

Wilt u meer weten?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen contact met u op!

    Uw naam (verplicht veld)

    Uw e-mailadres (verplicht veld)

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht

    [recaptcha]