Ijzergieterij

Gietstukken op maat

IJzergieterij

Bij SN Cast Iron zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van producten van gietijzer, specifiek gericht op verschillende toepassingen in de ijzergieterij. Of het nu gaat om een afgewerkt product of een halffabricaat, wij leveren wat u nodig heeft. Onze klanten zijn voornamelijk actief in de industriële sector, waarbij we regelmatig producten vervaardigen zoals motorbehuizingen, machine-onderdelen en assen voor windmolens. U vraagt, wij gieten.

Op maat gemaakte gietstukken

Voor maatwerk bent u bij ons aan het juiste adres. Of het nu gaat om de ontwikkeling van een compleet nieuw product of een gietstuk waarvoor u al een tekening heeft, wij zorgen in onze IJzergieterij altijd voor het beste resultaat dankzij onze ruime ervaring. Samen met u bespreken we welk type gietijzer het meest geschikt is voor het beoogde product. Of het nu gaat om lamellair, nodulair of ADI gietijzer, wij kunnen u adviseren. In industriële toepassingen wordt vaak gekozen voor nodulair gietijzer vanwege de uitstekende mechanische eigenschappen, waaronder hoge slijtweerstand en druksterkte. Ideaal voor belastende en bewegende onderdelen.

IJzergieterij

Voordelen van een ijzergieterij

IJzergieterij biedt aanzienlijke voordelen voor diverse toepassingen. Gietijzer, een legering van ijzer, koolstof, mangaan en silicium, wordt door SN Cast Iron geproduceerd met behulp van ruw ijzer, cokes en kalk, gesmolten in geavanceerde koepel-, inductie- of trommelovens. Het vloeibare ijzer wordt vervolgens in vormen, vaak gemaakt van vormzand, gegoten om hoogwaardige gietstukken te vervaardigen. Het onderscheidende voordeel van gietijzer ten opzichte van gietstaal is de verbeterde gietbaarheid. Door de vloeibaarheid bij hoge temperaturen valt het ijzer beter in de vorm, wat resulteert in een gladder eindproduct. Dit leidt tot verminderde behoefte aan nabewerking.

Ervaren ijzergieter

Bij SN Cast Iron kiest u niet alleen voor een ijzergieterij met een betrouwbare reputatie, maar ook voor een ervaren ijzergieters met een diepgaande passie voor hun vak. Eigenaar Stef Nas heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige gegoten ijzeren producten. Elk lid van het SN Cast Iron-team begrijpt dat passie hand in hand gaat met kwaliteit, wat zich dagelijks vertaalt in voortdurende groei en ontwikkeling. Het team is daardoor zo sterk als het ijzer dat ze gieten. Kies voor SN Cast Iron en ervaar de expertise en toewijding van een ervaren ijzergieterij.

Materialen Gietijzer

Onze producten

Onze producten weerspiegelen innovatie en efficiëntie, waardoor we voorop lopen in de wereld van technologie. Hier volgen een paar voorbeelden.

Nieuwsgierig geworden?

Heeft u nog vragen over gietijzer, gietstaal of onze machinefabriek? Neem dan contact met ons op.

Bel of mail ons.