Staalgieterij

Hoogwaardige producten van gietstaal

Staalgieterij

Op zoek naar hoogwaardige halffabricaten of eindproducten van gietstaal? Bij SN Cast Iron ontwikkelen en produceren wij topkwaliteit gietstaalproducten in onze eigen staalgieterij, in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers. Onze expertise strekt zich uit over meer dan 30 jaar, waarin we klanten hebben bijgestaan van concept tot voltooiing. Of het nu gaat om machinebouw, offshore- of maakindustrie, de producten uit onze staalgieterij worden breed toegepast en gewaardeerd in diverse sectoren.

Machineonderdelen uit de staalgieterij

In tegenstelling tot de bewerkingen die gietstaal voor 1851 vereiste, zorgt SN Cast Iron nu voor perfect gegoten modellen in elke vorm en legering. Onze gietstaalproducten, veelal gebruikt in de machinebouw en zware industrie, onderscheiden zich door hun slijtvastheid. Dit maakt ze ideaal voor technische onderdelen die aanzienlijke belasting ervaren, zoals behuizingen en tandwielen. De uitstekende lasbaarheid van gietstaal opent bovendien deuren naar talloze mogelijkheden.

Toepassingen van gietstaal

Gietstaal, een legering van ijzer en koolstof, varieert in samenstelling afhankelijk van het beoogde toepassingsgebied. Bij SN Cast Iron bieden we gietstaal in drie categorieën: ongelegeerd, laag gelegeerd en hooggelegeerd, om te voldoen aan diverse industriële behoeften.

Staalgieterij

Verschil tussen een staalgieterij en ijzergieterij

Hoewel zowel gietstaal als gietijzer in onze gieterij gegoten kunnen worden, onderscheidt gietstaal zich door een dikker vloeibaar mengsel dan gietijzer. Dit maakt het soms uitdagender om in de gewenste vorm te gieten, wat lichte nabewerking kan vereisen. SN Cast Iron zorgt echter voor de nodige afwerking, vaak via machinale verspaning, om optimale productkwaliteit te garanderen.

Staalgieterij met ervaring

Kies voor SN Cast Iron en profiteer van meer dan 30 jaar ervaring en uitgebreide kennis op het gebied van gietwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op om meer te ontdekken over onze werkwijze en de diverse mogelijkheden die onze staalgieterij te bieden heeft. We staan klaar om u te verwelkomen in de wereld van hoogwaardige gietstaalproducten.

Materialen Gietstaal

Onze producten

Onze producten weerspiegelen innovatie en efficiëntie, waardoor we voorop lopen in de wereld van technologie. Hier volgen een paar voorbeelden.

Nieuwsgierig geworden?

Heeft u nog vragen over gietijzer, gietstaal of onze machinefabriek? Neem dan contact met ons op.

Bel of mail ons.